Cestující v jihlavské MHD čeká dopravní průzkum

29.04.2015 13:42

Od 6. do 21. května 2015 proběhne v Jihlavě na všech linkách a zastávkách městské hromadné dopravy dopravní průzkum cestujících.

Cestující v jihlavské MHD čeká dopravní průzkum
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Hlavní vlna průzkumů proběhne vždy ve středu, tedy 6. května a 13. května. „Cestujícím budou proškolení tazatelé klást základní otázky, které se týkají směrových vztahů, účelu cesty, pravidelnosti a využití linek MHD. Sčítači budou mít viditelné visačky, díky kterým každý cestující pozná, na co je dotazován,“ řekl k připravovanému průzkumu vedoucí úřadu územního plánování Magistrátu města Jihlavy Tomáš Lakomý. Na základě výsledků provedeného sčítání se pak upraví systém MHD.

Dopravní průzkum bude zjišťovat obsazenost každého jednotlivého spoje MHD během dne na každé zastávce. Kromě počtu lidí v autobuse či trolejbuse mezi zastávkami je také důležitá informace o startu a cíli cesty, tedy to, kdo z jaké zastávky kam jede.

„Cílem průzkumů jsou kvalitní, transparentní a objektivní data, která se dají použít pro další práci související nejen s rozvojem dopravy ve městě,“ uvedl Tomáš Lakomý. Se získanými daty budou pracovat jak patřičné odbory Magistrátu města Jihlavy, tak Dopravní podnik města Jihlavy a ostatní dopravní společnosti sídlící v Jihlavě. Průzkum zajišťuje společnost HaskoningDHV CR, spol. s r. o.

„Cestujícím předem děkujeme za jejich ochotu při poskytování odpovědí tazatelům,“ vzkazuje vedoucí úřadu územního plánování Tomáš Lakomý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…