Cheb: Další dvě školy budou mít nové odborné učebny

29.05.2021 18:05

Další dvě chebské základní školy - 2. ZŠ v Májové ulici a 6. ZŠ v ulici Obětí nacismu - budou mít nové moderní odborné učebny. Městu se na jejich vybudování a na realizaci dalších úprav v obou školních budovách podařilo z Integrovaného regionálního operačního programu získat dvě dotace v celkovém objemu přes 27 milionů korun.

Cheb: Další dvě školy budou mít nové odborné učebny
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Podle předběžných odhadů mají přitom úpravy na obou školách přijít na více než 30 milionů korun. Na „šestce“ vzniknou čtyři nové odborné učebny, konkrétně počítačová, multimediální jazyková a dvě přírodovědné, na „dvojce“ pak dvě jazykové, dvě přírodovědné a jedna laboratoř. Dotační prostředky jsou přitom určeny jak na potřebné stavební úpravy, tak i na pořízení veškerého vybavení.

Na obou školách se bude řešit také zkvalitnění připojení k internetovým službám včetně řešení vnitřní konektivity a zabezpečení sítě. Na „dvojce“ se navíc bude investovat rovněž do stavebních úprav spojených se zajištěním bezbariérovosti objektu, jejichž součástí bude i vybudování nového výtahu.

Se zahájením realizace se počítá již v průběhu června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…