Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové

23.12.2019 14:39

Hotova je další fáze úprav území nad přehradou Skalka, jejíž součástí bylo například vybudování bezbariérové cesty pro pěší i cyklisty od hráze přehrady na Kachní kámen.

Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Vedle toho došlo v lokalitě bývalé plovárny a navazujícím území směrem k vyhlídce Egerwarte k dalším parkovým úpravám, doplnění mobiliáře (pergola, koše, lavičky, stojany na kola) nebo dobudování cestní sítě. Celkové náklady činily přibližně 10 milionu korun. Schválená evropská dotace z programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Bavorskem přitom pokryje 90 procent uznatelných nákladů.

Letošní práce navázaly na úpravy, které se tady udělaly v předloňském roce. Vznikly zde nové cesty, bludiště či zavěšená lávka, upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte.

Realizace letošních úprav byla součástí přeshraničního projektu Brána do nitra Země, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání. Partnery Chebu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…