Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové

23.12.2019 14:39

Hotova je další fáze úprav území nad přehradou Skalka, jejíž součástí bylo například vybudování bezbariérové cesty pro pěší i cyklisty od hráze přehrady na Kachní kámen.

Cheb: Další úpravy území nad přehradou Skalka jsou hotové
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Vedle toho došlo v lokalitě bývalé plovárny a navazujícím území směrem k vyhlídce Egerwarte k dalším parkovým úpravám, doplnění mobiliáře (pergola, koše, lavičky, stojany na kola) nebo dobudování cestní sítě. Celkové náklady činily přibližně 10 milionu korun. Schválená evropská dotace z programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Bavorskem přitom pokryje 90 procent uznatelných nákladů.

Letošní práce navázaly na úpravy, které se tady udělaly v předloňském roce. Vznikly zde nové cesty, bludiště či zavěšená lávka, upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte.

Realizace letošních úprav byla součástí přeshraničního projektu Brána do nitra Země, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání. Partnery Chebu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…