Cheb: Kompostéry budou k dispozici od příštího pondělí

17.07.2017 18:08

Zájemcům, kteří město požádali o přidělení kompostérů, budou k dispozici od pondělí 24. července. Vyzvednout si je budou moci v areálu společnosti Chetes v sousedství sídliště Spáleniště (Pelhřimovská 1).

Cheb: Kompostéry budou k dispozici od příštího pondělí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

„Kompostéry budou připraveny na vrátnici areálu. Vydávat se budou denně, tedy od pondělí do neděle vždy v době od 7 do 19 hodin. Času je dostatek, není třeba spěchat. Vydávání bude probíhat minimálně do konce září, ale termín můžeme v případě potřeby prodloužit. Kompostéry jsou zabaleny v přepravní fólii. Rozměr rozloženého kompostéru pro přepravu je 110 x 70 x 18 centimetru,“ uvedl místostarosta Zdeněk Hrkal.

Občanům budou kompostéry vydávány po vyplnění a podpisu Smlouvy o výpůjčce a následném darování. Do připravených formulářů bude z občanského průkazu, který je nutné mít s sebou, třeba doplnit jméno, příjmení a adresu trvalého bydliště a také adresu místa, kde bude kompostér umístěn. Když bude kompostér stát u domu či chaty, postačí adresa nemovitosti. V případě, že se jedná o zahrádku bez objektu, je nutné znát číslo parcely a katastrálního území. Výpůjčka bude na dobu pěti let a poté kompostéry bezplatně přejdou do vlastnictví občanů. „Město na základě zaslaných rezervací koupilo 700 kusů kompostérů. Na jejich pořízení se nám podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje 85 procent nákladů. Jedná se o velmi kvalitní typ kompostéru s dlouhou životností. Pořizovací cena jednoho je kolem 3400 korun,“ uzavřel místostarosta Hrkal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…