Cheb: Letošní turistická sezona se vydařila

09.10.2019 11:45

Pracovnice chebského infocentra uzavírají svou letošní 22. sezonu s pocitem dobře vykonané práce.

Cheb: Letošní turistická sezona se vydařila
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Hlavní turistická sezona, zahrnující měsíce červen až září pomalu končí a v chebském infocentru sčítají a porovnávají počty návštěvníků. Zatímco na jihu Čech v Jindřichově Hradci zaznamenali v infocentru úbytek turistů, v Chebu je situace opačná. Oproti minulému roku, kdy v sezoně navštívilo infocentrum s dotazem 40.038 turistů, v letošní sezoně se jejich počet zvýšil na 44.803 osob. Pokud by počty návštěvníků byly rozptýleny do dnů rovnoměrně, mohli bychom říci, že se jedná o cca 370 osob denně, a to není málo. Evidováni ve statistice jsou pouze tázající se návštěvníci, další, kteří si pouze vezmou prospekty, započítáni nejsou. Ve srovnání pro chebské infocentrum typickém, tzn. v počtech českých a německých turistů je výsledek 25.371 oproti 19.432. Počty českých návštěvníků již více než deset let nad těmi německými převažují. Nebývalo tomu tak vždy, ještě v devadesátých letech minulého století Češi infocentra v takovém množství nevyhledávali. Dnes lidé infocentrum vnímají jako téměř povinnou zastávku ve městě. Stále jsou oblíbené tištěné plány měst, vlastně mapy jakéhokoliv druhu, které na rozdíl od obrazovky tabletu či ještě menšího telefonu dovolují návštěvníkovi utvořit si ucelený obrázek města a jeho okolí. Nejdůležitější roli zde ale hraje osobní kontakt. Pracovnice infocentra musí zvládnout celý den trpělivě a s úsměvem odpovídat na dokola se opakující otázky, vyhledávat informace, které leckdy ani s cestovním ruchem nesouvisí, prokázat orientaci v oblasti kulturních a sportovních programů, a to nejen místních, ale i regionálních, republikových a leckdy i přeshraničních.

Pracovnice chebského infocentra uzavírají svou letošní 22. sezonu s pocitem dobře vykonané práce. To, že se návštěvníci města v průběhu dne do infocentra vrátí a pochválí doporučené, ať už je to turistický cíl, příroda či kulturní akce, se stalo téměř pravidlem. Tato zpětná vazba nás nejen těší, ale dodává elán do další práce.

Na závěr si příznivce infocenter dovolíme pozvat na oslavu: v rámci letošního 25. výročí Asociace turistických infocenter byl 24. říjen 2019 vyhlášen Dnem turistických infomačních center. Cílem akce je představit veřejnosti blíže aktivity infocenter v České republice. I naše infocentrum se k akci připojilo a zve vás zvláště tento den k návštěvě. Seznámíme vás s naší činností a potěšíme i malým dárkem.

Za kolektiv turistického infocentra

PhDr. Marcela Brabačová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.