Cheb: Možnost platit v autobusech bankovní kartou

02.12.2016 9:18

Od začátku příštího roku podraží jízdné v MHD pro cestující platící v hotovosti. V případě platby kartou, se tarif nemění.

Cheb: Možnost platit v autobusech bankovní kartou
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

„Vládou schválená nařízení o 30% navýšení platů řidičům MHD částečně uhradí město, částečně cestující. Nechtěli jsme zdražovat pravidelným cestujícím, ale zdražit občasným pasažérům, kteří platí v hotovosti,“ vysvětlil důvod zdražení v MHD starosta Petr Navrátil.

Hrazení jízdného v MHD v hotovosti komplikuje odbavování cestujících řidičem MHD a současný tarif placeného jízdného v hotovosti nemotivuje cestující používat možnost bezhotovostních plateb jízdného, jak čipovou kartou nebo bezkontaktní bankovní kartou.

Hlavním cílem úpravy tarifu MHD pro jednotlivé jízdné placené v hotovosti je motivace cestujících využívajících hrazení jízdného v hotovosti u řidiče k přechodu na placení jízdného bezkontaktní bankovní kartou nebo čipovou kartou. Nové tarify se týkají pouze cestujících platících v hotovosti. Základní jednotlivé jízdné se zvýší ze současných 12 Kč na 20 Kč (dospělý) a ze současných 6 Kč na 10 Kč (dítě, student).

Při hrazení bezkontaktní bankovou kartou není rozdíl mezi hrazením jednotlivého jízdného v hotovosti žádný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…