Cheb: Možnost platit v autobusech bankovní kartou

02.12.2016 9:18

Od začátku příštího roku podraží jízdné v MHD pro cestující platící v hotovosti. V případě platby kartou, se tarif nemění.

Cheb: Možnost platit v autobusech bankovní kartou
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

„Vládou schválená nařízení o 30% navýšení platů řidičům MHD částečně uhradí město, částečně cestující. Nechtěli jsme zdražovat pravidelným cestujícím, ale zdražit občasným pasažérům, kteří platí v hotovosti,“ vysvětlil důvod zdražení v MHD starosta Petr Navrátil.

Hrazení jízdného v MHD v hotovosti komplikuje odbavování cestujících řidičem MHD a současný tarif placeného jízdného v hotovosti nemotivuje cestující používat možnost bezhotovostních plateb jízdného, jak čipovou kartou nebo bezkontaktní bankovní kartou.

Hlavním cílem úpravy tarifu MHD pro jednotlivé jízdné placené v hotovosti je motivace cestujících využívajících hrazení jízdného v hotovosti u řidiče k přechodu na placení jízdného bezkontaktní bankovní kartou nebo čipovou kartou. Nové tarify se týkají pouze cestujících platících v hotovosti. Základní jednotlivé jízdné se zvýší ze současných 12 Kč na 20 Kč (dospělý) a ze současných 6 Kč na 10 Kč (dítě, student).

Při hrazení bezkontaktní bankovou kartou není rozdíl mezi hrazením jednotlivého jízdného v hotovosti žádný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …