Cheb: Na radnici se jednalo o prohloubení přeshraniční spolupráce

06.12.2023 19:06 | Tisková zpráva

Spolupráce se má týkat například zlepšení dopravního napojení, školství, zdravotnictví nebo turistického ruchu

Cheb: Na radnici se jednalo o prohloubení přeshraniční spolupráce
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na chebské radnici proběhlo jednání mezi vedením města a zástupci Evropského metropolitního regionu Norimberk. Hovořilo se především o prohloubení spolupráce mezi tímto významným bavorským region a českou částí přeshraničního sdružení měst a obcí Euregio Egrensis.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57754 lidí

„Metropolitní region Norimberk nechal před lety dokonce zpracovat na univerzitě v Erlangenu studii, která vhodná témata pro možnou spolupráci s českým příhraničím vytipovala. Spolupráce by se měla týkat například zlepšení dopravního napojení, školství, zdravotnictví nebo také turistického ruchu, kde máme i díky našemu lázeňskému trojúhelníku co nabídnout. Chtěl bych, aby kontakty mezi oběma příhraničními regiony byly daleko intenzivnější než doposud a aby to především přineslo nějaké viditelné výsledky,“ uvedl místostarosta Chebu a zároveň prezident české části Euregia Egrensis Michal Pospíšil.

Metropolitní region Norimberk patří mezi ekonomicky nejsilnější oblasti v celém Německu. Žije v něm přes 3,5 milionu obyvatel a jeho rozloha představuje více než čtvrtinu České republiky. Vedle samotného Norimberku se na jeho území nachází řada významných měst, jako například Bamberg, Fürth, Hof, Weiden či Bayreuth.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka

13:37 Vyškov: Kryštof se vrací. Zahraje i Olympic nebo Tublatanka

Kryštof, Olympic, Horkýže Slíže, Tublatanka, No Name. Silná sestava. Řečeno hokejovou terminologií, …