Cheb: Na sídlišti „pod plicákem“ přibyla nová zeleň

23.05.2016 19:26

Nové stromy a keře se objevily zejména na místě, kde bývalo sportovní hřiště, které však vadilo obyvatelům okolních domů.

Cheb: Na sídlišti „pod plicákem“ přibyla nová zeleň
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Menší sídliště v okolí Hrnčířské ulice zkrášlily v průběhu května nově vysázené stromy a keře. Objevily se zejména na místě, kde dříve bývalo oplocené sportovní hřiště, které však vadilo obyvatelům okolních domů. „Lidé, kteří bydlí v panelovém domě, v jehož těsné blízkosti se hřiště nacházelo, si opakovaně stěžovali zejména na hluk. A to jednak od mládeže, která na hřišti často pobývala až do pozdních večerních hodin, ale i od nárazů míče do pletiva oplocení. Lidem vadilo i to, že se jim, pokud měli otevřená okna, do bytů prášilo. Rozhodli jsme se proto, že hřiště zrušíme. V blízkosti sídliště se nachází nový sportovní areál v Poohří, který je volně přístupný, takže si tam mládež může kdykoliv zasportovat. Podmínky jsou tam nesrovnatelně lepší než na malém sídlištním hřišti,“ vysvětlila místostarostka Daniela Seifertová.

Na ploše po bývalém hřišti, ale i na dalším místech sídliště byly vysazeny červenolisté sakury a různé druhy keřů. „Sakury mají okrasné červené listy a velmi efektně kvetou. Doplněny jsou neméně efektními druhy keřů, jako je například keřovitá magnolie, myrobalán červenolistý, sloupovitá sakura nebo různé barevné typy velkokvětých šeříků. Jako podsadba byly použity podkryvné růže,“ doplnil Michal Pospíšil, který má na radnici na starost péči o zeleň.

Sakury byly kromě toho vysazeny také v areálu Krajinky, kde vznikla menší souvislá alej v blízkosti takzvané ruské chaloupky, a také u parkoviště před bistrem U Hradu, kde doplnily tři již dříve vysázené stromy stejného druhu. „Výsadby provedla zahradnická firma Arbo ze Všerub u Plzně, která má v Chebu řadu hotových realizací. Již před 20 lety kompletně osazovala zelení obě části Zlatého vrchu. Jejím dílem jsou i stromořadí v ulicích K Nemocnici, Přátelství, Mírová nebo Vrbenského. Podílela se také na úpravách kruhových objezdů poblíž průmyslového parku a příjezdu do Chebu z Františkových Lázní,“ uzavřel Michal Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.