Cheb: Provoz senior dopravy se prodlužuje

29.09.2018 10:39

Rada města Chebu schválila prodloužení zkušebního provozu SENIOR DOPRAVY Cheb do 31. 12. 2018.

Cheb: Provoz senior dopravy se prodlužuje
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na základě vyhodnocení zkušebního provozu SENIOR DOPRAVA CHEB rozhodla dnešním dnem Rada města Chebu o prodloužení této služby pro seniory do 31. 12. 2018.

Novinkou však je, že vydávání kuponů bude zajišťovat dopravce Pavol Stredný, nikoliv, jako tomu bylo dosud, odbor sociálních věcí a zdravotnictví. 

„Praxe nám ukázala, že klienti této služby si stěžovali, že musí chodit na úřad, proto jsme tuto službu zjednodušili a cestující si mohou kupony za uplynulý měsíc vyměnit přímo u řidiče vozidla taxi. Nutností však je, aby u sebe měli platnou průkazku, kterou pořád vydává příslušný odbor sociálních věcí a zdravotnictví,“ vysvětlila místostarostka Eva Horná, do jejíž gesce patří sociální záležitosti.

Další novinkou je rozšíření stávajícího seznamu lokalit o část Háje. Dále pak prodloužení provozní doby jízd na přednášky ZPČU v Plzni, Univerzity třetího věku v Chebu.

Podle výsledků k 13. 9. 2018 bylo vydáno celkem 224 průkazek, uskutečněno 1518 jízd a vyúčtováno za službu SENIOR DOPRAVA CHEB 57.317 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …