Cheb: Špalíček zdobí nové lampy. Objeví se i jinde

15.01.2012 14:42

Dalším místem, kde by se měly objevit, je ulička Zavražděných, která se bude v letošním roce rekonstruovat.

Cheb: Špalíček zdobí nové lampy. Objeví se i jinde
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Soubor historických domů Špalíček na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se již může pochlubit nejen opravenými fasádami všech budov, ale i šesticí nových litinových lamp veřejného osvětlení v historizujícím stylu. Jejich pořízení včetně instalace a s ní souvisejícími nezbytnými úpravami přišlo zhruba na 240 tisíc korun. „Tímto typem lamp bychom postupně chtěli začít nahrazovat stávající osvětlení v celém historickém jádru města,“ uvedl místostarosta Tomáš Linda. „Dalším místem, kde by se měly objevit, je ulička Zavražděných, kterou budeme letos rekonstruovat.“

Ulička Zavražděných, propojující Židovskou a Provaznickou ulici, se má díky úpravám stát další turistickou zajímavostí v centru města. Rozpadající se asfaltový povrch nahradí dlažba, opravena bude také zeď, která podstatnou část uličky lemuje. Vedle nových lamp zde bude nainstalována rovněž informační tabule s popisem tragické historie tohoto zákoutí. To bylo ve 14. století svědkem krvavé události, od které se odvíjí i jeho název. Při pogromu sem byly nahnány a zavražděny desítky Židů.

Po dokončení úprav se na obou koncích uličky objeví kované branky. Na noc se totiž bude kvůli obavám z možného řádění vandalů zamykat.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…