Cheb: Úpravy čekají další z chebských parků

08.02.2018 13:01

V rámci regenerace parku Míru se počítá například s úpravou zelených ploch, dosadbou stromů, rekonstrukcí a doplněním sítě cest nebo instalací nového mobiliáře.

Cheb: Úpravy čekají další z chebských parků
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Po Městských a Riegerových sadech se dočká obnovy další z velkých chebských parků. Na letošní rok plánované úpravy se budou týkat parku Míru v sousedství autobusových zastávek v centru města. Jeho celková regenerace by přitom měla být výrazně levnější, než jak počítal projekt z roku 2010. „Tehdy měly náklady činit přes 12 milionů korun a realizaci zastupitelé podmínili získáním dotace, což se nakonec nepodařilo. Nyní necháváme projekčně zpracovat výrazně levnější variantu. Úpravy by měly stát méně než polovinu původně zamýšlené částky,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

V rámci regenerace parku Míru se počítá například s úpravou zelených ploch včetně vzniku nových záhonů, dosadbou stromů, rekonstrukcí a doplněním sítě cest nebo instalací nového mobiliáře. „Část cest bude mlatových, většina dostane nový dlážděný povrch. Chceme, aby jejich vzhled korespondoval s nedalekou pěší zónou. Použit však nebude přírodní kámen, ale betonová dlažba, která je levnější a lépe se udržuje. Podobný jako na pěší zóně by měl být i mobiliář, tedy například lavičky nebo odpadkové koše. V centrální části parku bude také několik jednoduchých herních prvků pro děti. Vybudovat bychom tam chtěli rovněž nějaký vodní prvek. Něco takového zatím v chebských parcích chybí a lidé by to v teplých dnech určitě přivítali. Chceme, aby tady lidé měli pro odpočinek, nebo třeba při čekání na autobus, odpovídající prostředí,“ dodal Pospíšil.

pracovní návrh úprav parku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…