Cheb: Vlastníci památky mohou získat příspěvek na obnovu

11.09.2011 11:35

Žádost o příspěvek na rok 2012 je třeba podat do konce září. Peníze lze použít na opravy fasády, střechy apod.

Cheb: Vlastníci památky mohou získat příspěvek na obnovu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Vlastníci kulturní památky na území Městské památkové rezervace Cheb mají možnost získat příspěvek na její obnovu. Příspěvky jsou poskytovány v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, který vyhlašuje ministerstvo kultury.

Žádost o příspěvek na rok 2012 je třeba podat do konce září letošního roku. Formulář žádosti je k dispozici na webu města pod odkazem Radnice/Formuláře v levém menu (dále odbor investiční). Zde je možné získat i Zásady ministerstva kultury pro Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.

Příspěvky poskytované z Programu jsou přísně účelové. Mohou být použity jen na úhradu prací zabezpečujících uchování souhrnné památkové hodnoty kulturní památky (opravy fasády, oken, střechy, zachování uměleckořemeslných prvků apod.), nikoli na modernizace objektu, úpravy veřejných prostranství, pořízení stavebně-historického a restaurátorského průzkumu, projektové dokumentace a na práce investiční povahy.

Bližší informace týkající se možnosti získání příspěvku Vám poskytne pracovnice odboru investičního chebské radnice Mgr. Hana Dragounová (tel. 354 440 272, e-mail dragounova@cheb.cz).

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…