Cheb: Vodní herní prvky začnou dětem sloužit k MDD

31.05.2013 21:15

V Krajince si mohou malí návštěvníci přečerpávat vodu do nádržek, zastavovat ji zarážkami a znovu pouštět.

Cheb: Vodní herní prvky začnou dětem sloužit k MDD
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V Krajince, v sousedství dětského hřiště u Říční terasy, přibyly vodní herní prvky - pumpa, Archimédův šroub, mlýnek, brouzdaliště a zarážky na přepouštění vody. Stavbu za 700 tisíc korun již město po měsíci prací převzalo, těm, kterým je novinka určena, začne sloužit 1. června - u příležitosti Mezinárodního dne dětí (MDD).

„Takový typ hracích prvků bude pro děti jistě velmi atraktivní. Zároveň rozšíří jejich povědomí o fungování některých fyzikálních zákonů,“ sděluje chebský místostarosta Vladimír Hartmann. „Mít podobné dětské vodní hřiště také u nás v Chebu mě napadlo při návštěvě Holandska - země známé také svými vodními mlýny. Na tamním vodním dětském hřišti bylo dobře patrné, že k čerpání vody lze použít nejen pumpu, ale i několik dalších mechanismů. Pro myšlenku jsem pak získal i podporu mezi městskými zastupiteli a bylo,“ usmívá se.

Malé návštěvníky vodního hřiště, resp. jejich doprovod je na místě upozornit, že nejde o vodu pitnou, ale užitkovou, a že děti do 10 let mají přístup pouze za dohledu dospělého.

„Zhotovitel si myslí, že se dílo povedlo, že si děti vodní hry užijí. Teď, v období dešťů, však má obavy, že je terén natolik nasáklý vodou, že to může zprvu způsobovat problémy. Veřejnost proto v této souvislosti prosíme o shovívavost,“ uzavírá místostarosta Vladimír Hartmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…