Cheb: Zákon o loteriích přitvrdí

21.02.2016 15:52

Zástupci měst a obcí se sešli k tématu regulace loterií a jiných podobných her. Nový zákon se chystá již na příští rok.

Cheb: Zákon o loteriích přitvrdí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Další společné setkání starostů měst a obcí České republiky se uskutečnilo na základě pozvání místostarostky města Cheb Mgr. Daniely Seifertové.

Zástupci společnosti European Data Project s.r.o. informovali o připravovaném zákonu o hazardních hrách a opatřeních s tím spojených.

„Připravený materiál přesně vymezuje pojmy herna, kasino, technické hry, upravuje odvody z loterií a jiných podobných her, navrhuje úpravu daně z hazardu a především počítá s opatřeními, která bude muset provozovatel zavést při svém podnikání,“ shrnul v závěru MUDr. Martin Dobčák z European Data Project s.r.o.

Do programu setkání byla zařazena i návštěva nově otevřeného Retromusea, kde se komentované prohlídky ujal ředitel chebské galerie Mgr. Marcel Fišer. Účastníci si měli možnost prohlédnout město a navštívili také areál Krajinky.

Účinnost všech předpisů se předpokládá od 1. 1. 2017, některá ustanovení zákona budou účinná dnem vyhlášení ve sbírce zákonů (předpoklad červen 2016).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…