Cheb se pokusí najít nového ředitele městské policie

08.07.2017 15:07

Důvodem vypsání výběrového řízení je nespokojenost vedení města s prací městské policie. Uchazeči se mohou hlásit do 25. srpna.

Cheb se pokusí najít nového ředitele městské policie
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Chebští radní rozhodli o vypsání výběrového řízení na ředitele městské policie. Uchazeči se nyní mohou hlásit až do 25. srpna. „Vypsání výběrového řízení ještě automaticky neznamená, že dojde k odvolání stávajícího ředitele Martina Hanáka. Bude záležet na tom, jak odborně a manažersky kvalitní zájemci se přihlásí,“ řekl starosta Antonín Jalovec.

Důvodem vypsání výběrového řízení je nespokojenost nového vedení města s prací městské policie. „Nejsme tady sice příliš dlouho, ale stížností na činnost městské policie ze strany občanů Chebu jsme za tu dobu zaznamenali vysoký počet. Na špatnou součinnost si stěžují i pracovníci městského úřadu. S ředitelem městské policie jsem o tom opakovaně mluvil, ale aspoň náznak nějakého zlepšení zatím nevidím,“ vysvětlil starosta.

„Po dobu dvou měsíců jsem zastupoval starostu a musím potvrdit, že spolupráce a komunikace ředitele s vedením města není dobrá,“ doplnil místostarosta Zdeněk Hrkal.

Vedení města vidí jednu z  příčin toho, proč městská policie nefunguje tak, jak by měla, v její špatné personální situaci. Momentálně chybí 8 z 32 strážníků. V důsledku toho nejsou v ulicích města prakticky vidět pěší hlídky. „Městská policie nějaké výsledky má, ale to, že pochůzkáři v ulicích chybí, je jasně vidět. Lidé si toho všímají a pochopitelně jim to vadí. Shoduji se s kolegy z vedení, že situaci je třeba rychle řešit,“ uvedla místostarostka Gabriela Licková.

„Vnímám sice, že většina strážníků současného ředitele podpořila, ale na druhou stranu je třeba říct, během jeho rok a půl trvajícího působení ve funkci, se krize dále prohloubila. Někteří z těch, kteří odešli, přitom dělají strážníky jinde, takže jim práce strážníka jako taková zjevně nevadila. Nepomohlo ani to, že strážníci dostali markantně přidáno. Přišel jsem ze školství a můžu srovnávat. Strážník má v Chebu po určité době více než pedagog s vysokoškolským vzděláním a mnohaletou praxí,“ poznamenal starosta.

Výběrové řízení na nového ředitele městské policie proběhne 5. září. „Nechceme, aby byly nějaké pochybnosti, takže ve výběrové komisi bude vedle členů rady města i někdo z opozice a zástupci Police České republiky a Městské policie Karlovy Vary,“ dodal starosta.

V  rozpočtu města pro letošní rok je na platy zaměstnanců městské policie vyčleněno 16,3 milionu korun. Dalších 5,8 milionu pak jde na její provoz.

inzerát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…