Chebské dvorky začínají již ve čtvrtek

07.06.2022 16:43 | Tisková zpráva

Ve dnech 9. až 11. června se v historickém centru města uskuteční jubilejní 20. ročník festivalu.

Chebské dvorky začínají již ve čtvrtek
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Chebské dvory, zahrady, uličky a zákoutí se po roce opět stanou velkou galerií pod širým nebem a místem setkání umělců a příznivců umění nejen z regionu. Ve dnech 9. až 11. června se v historickém centru města uskuteční jubilejní 20. ročník open air festivalu Chebské dvorky, který pořádá za finanční podpory města zdejší Galerie 4.

Na zdech, plotech a zábradlích, ve vzduchu i na zemi se ocitnou fotografie, malby, grafické práce, kresby, prostorové instalace, plastiky či sochy. K vidění budou výtvarné a fotografické projekty mladých tvůrců, studentů a uměleckých seskupení, obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů, divadelní představení, filmové projekce či koncerty, prezentace nezávislých designerů a módních návrhářů. Pro malé i velké příznivce výtvarného umění budou připraveny tvůrčí dílny, kde si vyzkouší svůj um a zručnost. Těšit se můžete mimo jiné na koncerty kapel Zrní, Midi Lidi či Bert & Friends nebo na představení souboru Vosto5.

Slavnostní zahájení festivalu s koncertem kapely Poletíme? se uskuteční ve čtvrtek 9. června od 19 hod. na Františkánském náměstí. Výstavy na jednotlivých dvorcích budou přístupné ve čtvrtek a pátek od 11 do 18:30 hodin, v sobotu pak od 10 do 18 hodin.

Program a mapu festivalu najdete společně s dalšími informacemi na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…