Chomutov: Blíží se splatnost poplatku za psy

29.03.2015 10:32

Majitelé pejsků by měli mít v kalendáři zakroužkovaný konec března. To je totiž každoročně termín splatnosti poplatku za jejich čtyřnohé přátele.

Chomutov: Blíží se splatnost poplatku za psy
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Výše poplatku je již po několik let stejná, základní za jednoho psa chovaného v bytě je to 1 500 korun, u rodinného domku nebo zahrady 500 korun, senioři pak platí za pejsky 200 korun ročně. Za každého dalšího pejska ve stejné domácnosti se pak připlácí 1,5 krát tolik.

Od poplatku jsou osvobozeni majitelé psa, kterého si vzali z chomutovského útulku. Splatnost je 31. března, ale je možné zaplatit až do poloviny dubna bez sankcí. Následně budou poplatky vyměřeny předpisným seznamem.

Ten, kdo poplatek neuhradí včas nebo ve správné výši, se vystavuje riziku zákonného navýšení poplatku až na jeho trojnásobek, v případě nezaplacení pak daňovému nebo exekučnímu řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…