Chomutov: Město nabízí dotaci včelařům a na ošetření cenných stromů

04.04.2021 12:17

Také letos město Chomutov vypsalo dotační programy na ochranu přírody na území města. Do konce června je ještě možno žádat o finanční příspěvek ve dvou oblastech, a to na včelaření a na odborné ošetření cenných stromů na pozemcích soukromých vlastníků.

Chomutov: Město nabízí dotaci včelařům a na ošetření cenných stromů
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

V obou případech může být žadateli proplaceno až 90 % uznatelných nákladů, a to až do výše 20 000 korun. O dotaci mohou žádat nejen fyzické osoby, ale i právnické osoby, pro které není podnikání hlavním předmětem činnosti, stejně jako školy a školská zařízení. Pro žádost o dotaci na správnou péči o stromy je podmínkou vlastnictví nebo alespoň nájemní smlouva k pozemku, na kterém ošetřovaný strom roste.

Strom, o jehož ošetření je žádáno, musí splňovat určitá kritéria. „Musí jít o strom, který je svým stářím nebo rozměry v rámci druhu výjimečný a který také nadstandardně dobře plní své environmentální funkce. Výjimečné postavení by měl mít i v rámci dané lokality,“ konkretizuje vedoucí odboru životního prostředí Dagmar Mutinská. Jak dodává, často dotazované ovocné stromy takové požadavky splňují jen zřídka. Žadatelům z řad včelařů bude dotace poskytnuta na nákup včelstva a na vybavení, podmínkou je členství v Českém svazu včelařů.

Podrobnosti k uvedeným dotačním programům lze nalézt na webu města ZDE. V případě nejasností jsou pomocnou ruku připraveni podat referenti úseků veřejná zeleň a ochrana přírody a krajiny odboru životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…