Chomutov: Písečná se na dlouho uzavře, začíná velká rekonstrukce

14.10.2015 8:33

V pátek 16. 10. 2015 se na dlouhou dobu uzavře ulice Písečná. Zavřou se také zastávky MHD Zahradní TIP a Písečná, zdravotní středisko v obou směrech.

Chomutov: Písečná se na dlouho uzavře, začíná velká rekonstrukce
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Důvodem je začátek velké přestavby území kolem KaSS a ulice Písečná. Stavební práce týkající se Písečné jsou naplánovány do konce května 2016. Po tuto dobu bude Písečná v části od podchodu v Borové ulici až k zastávce MHD Zdravotní středisko neprůjezdná a spoje MHD nebudou zajíždět na zastávky Zahradní TIP a Písečná, zdravotní středisko v obou směrech. Spoje budou odkloněny přes ulici Zahradní, kde jsou dvě zastávky Zahradní I, Zahradní II. Na ty budou zajíždět všechny spoje kromě linky č. 16, která bude stavět pouze na zastávce Zahradní I.

Lidé z Písečné mohou také využít linkové spoje objednávané krajem, tj. „zelené autobusy“. Ty pravidelně obsluhují konečnou zastávku Písečná, odkud jezdí přes Otvice do Chomutova (autobusové nádraží, poliklinika) a do Jirkova. V těchto spojích ale neplatí Buskarta chomutovského dopravního podniku. (jízdní řády najdete například na tomto odkazu).

Investiční akce rovněž zasáhne do parkování v nejbližším okolí. Po celou dobu rekonstrukce bude uzavřen vjezd na obě strany parkoviště pod KaSS. Ztížený přístup k parkování bude i na druhé straně ulice. Bude uzavřen vjezd na parkoviště vedle zdravotního střediska a podél bloku paneláků. Na toto parkoviště se řidiči dostanou pouze ze směru od Jirkova. Z hlavní silnice Písečná v blízkosti zastávky u zdravotního střediska bude možné vjíždět a vyjíždět z parkoviště po betonovém překladu.

Upozorňujeme také na zvýšený provoz nákladní dopravy ve Skalkové ulici. Skalková bude po dokončení investiční akce opravena.

Rekonstrukce se dotkne i školáků. U základní školy Zahradní bude zavřené schodiště a zelený svah pod školou. Na bezpečí dětí při cestě do školy kvůli zvýšenému provozu dohlédnout strážníci a kamerový systém.

Všem obyvatelům se omlouváme za ztížené podmínky při velké přestavbě části sídliště a děkujeme za trpělivost.

Přehled odkloněných linek

Linky č. 1, 2, 10, 11, 41, 50, 51

Budou odkloněny přes ul. Zahradní, ve které budou na všech spojích obsluhovat zastávky Zahradní I a Zahradní II.

Linka č. 40

Bude odkloněna přes ul. Zahradní, ve které bude obsluhovat zastávky „Zahradní I“ a „Zahradní II“, kromě posledního spoje z Polikliniky, který zůstává beze změn ukončen v zastávce „Zahradní TIP“.

Linka č. 16

Bude odkloněna přes ul. Zahradní, ve které bude na všech spojích obsluhovat zastávku „Zahradní I“ (zastávky „Zahradní II“ a „Zahradní TIP“ obsluhovat nebude).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…