Chomutov představuje nové vedení města

12.03.2015 7:32

Před týdnem byli zvoleni do funkcí primátora a náměstků statutárního města Chomutova. Primátor Daniel Černý má v gesci interní audit, kancelář primátora, investice, odbor ekonomiky a společnost Kultura a sport Chomutov

Chomutov představuje nové vedení města
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

První náměstek primátora bude mít v kompetenci majetek města, Technické služby města Chomutova, Městskou policii Chomutov, Chomutovskou bytovou, Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, společnost Teplo, Městské lesy Chomutov a Jednotku sboru dobrovolných hasičů Chomutov. Neuvolněný náměstek Marian Bystroň bude dohlížet na odbor sociálních věcí, odbor školství, Sociální služby Chomutov, Podkrušnohorský zoopark a Středisko knihovnických a kulturních služeb.

Krátce představujeme tři nové muže na chomutovské radnici:

Daniel Černý – primátor

Od roku 2011 byl chomutovským zastupitelem. Na vysoké škole vystudoval obor průmyslové inženýrství a management, působil jako obchodní ředitel ve firmě zabývající se dodávkami a vývojem technologií pro zkoušení materiálů. Je také uměleckým fotografem, publikuje v ČR i v zahraničí. Spolupořádá chomutovský nezávislý festival Obnaženi. Dlouhodobě se věnuje oživování nevyužitých budov v historických centrech měst v regionu (Chomutov, Žatec, Kadaň).

Marek Hrabáč – první náměstek primátora

V zastupitelstvu zasedá poprvé. Vystudoval právnickou fakultu, pracoval jako ředitel obchodních domů, hypermarketů, naposledy byl oblastním ředitelem společnosti. Zajímá se o výpočetní a telekomunikační techniku, rád čte a cestuje. Dalšími jeho zálibami jsou plavání, potápění, cyklistika a automotosport.

Marian Bystroň – druhý (neuvolněný) náměstek primátora

V letech 1998 – 2002 byl chomutovským zastupitelem. Vystudoval lékařskou fakultu, pracuje jako internista a kardiolog. Medicíně se chce věnovat i nadále, proto bude funkci náměstka vykonávat jako neuvolněný. Ve volném čase se věnuje rodině, turistice a cykloturistice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…