Chrudim: Čistička vzduchu přispívá k vyšší bezpečnosti klientů úřadu

24.03.2021 10:13

Městský úřad Chrudim nasadil jako prevenci proti možnému šíření koronavirové nákazy další zbraň, tentokrát technickou. Na chodbě v přízemí budovy úřadu v Pardubické ulici je pro vyšší bezpečnost klientů i zaměstnanců úřadu umístěn ventilátor pro čištění vzduchu, redukci pachů a cirkulaci vzduchu.

Chrudim: Čistička vzduchu přispívá k vyšší bezpečnosti klientů úřadu
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Přístroj má ničit až 99 % povrchových bakterií a virů a 97 % vzduchem přenášených bakterií a virů. Samozřejmě se tak snažíme zvýšit bezpečnost prostředí pro klienty úřadu, kteří musí úřad navštívit i v době pandemie,“ říká starosta města František Pilný.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8164 lidí

„Pochopitelně ne vše lze vyřídit na dálku. I přes jistý pokles tak příliv klientů zcela neustává. Kromě obligátní důkladné dezinfekce všech prostor úřadu a čistění všech klik, madel, tlačítek a podobně využíváme i technické zařízení s vestavěným fotohydroionizačním článkem. Přístroj tak vytváří agresivní oxidační atmosféru, zaplavuje prostory vzdušnými hydroperoxidy, superoxidy a hydroxidovými ionty. Výsledkem by měla být zásadní redukce virů a bakterií jak ve vzduchu, tak i na površích,“ vysvětluje tajemník městského úřadu František Chmelík.

„I přes maximální snahu o bezpečnost prostředí na úřadě prosíme občany, aby pro vyřizování svých záležitostí upřednostňovali před osobním kontaktem s úředníky písemný, elektronický či telefonický kontakt,“ dodává tajemník městského úřadu František Chmelík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.