Chrudim: Projedná se Osobnost města za rok 2014

15.03.2015 18:31

Na svém březnovém zasedání Zastupitelstvo města tradičně projedná udělení ceny Osobnost města Chrudim. Letos byl na udělení ceny v oblasti kultura nominován Mgr. Jan Stejskal.

Chrudim: Projedná se Osobnost města za rok 2014
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Jan Stejskal je chrudimský rodák, absolvent Pedagogického institutu v Pardubicích s aprobací pro hudební výchovu, zeměpis a ruský jazyk. Kromě několika základních škol působil i na Základní umělecké škole v Chrudimi (obor klávesové nástroje a zpěv). Po celý život se intenzivně zabývá hudební činností v našem kraji, mj. byl sbormistrem několika dětských pěveckých sborů, spolupracoval s chrudimským ochotnickým souborem, pro který psal písně a scénickou hudbu, jako sólový zpěvák účinkoval na různých kulturních akcích. Zkomponoval mnoho písní pro děti, upravoval také lidové písně. Pro ZUŠ Chrudim složil několik muzikálů, napsal k nim hudbu a písně na vlastní texty, k některým i vlastní scénáře (např. O chytré lišce, Dobrodružství Toma Sawyera, Čarovné prstýnky nebo Sněhová královna). Jan Stejskal je činný i literárně, napsal několik knih a sám je ilustroval (mj. Pověsti a příběhy z Chrudimska a Nasavrcka, Poklady Železných hor či Pověsti a příběhy staré Chrudimě).

Pedagog, hudebník a výtvarník Jan Stejskal významně přispívá ke kulturnímu rozvoji Chrudimi, zasloužil se o rozvoj hudebního vzdělání mládeže v našem kraji, ve svých knihách oživuje místní tradice, příběhy a legendy a zachovává je pro další generace.

Termín slavnostního předání ceny je plánován na pátek 24. dubna 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: chrudim.eu

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …