Chrudim: Rekonstrukce kanalizace v Palackého ulici zatím probíhá podle předpokladů

17.07.2017 21:04

V minulém týdnu proběhl na stavbě rekonstrukce kanalizace a vodovodu v chrudimské ulici Palackého v pořadí již sedmý řádný kontrolní den.

Chrudim: Rekonstrukce kanalizace v Palackého ulici zatím probíhá podle předpokladů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„V současné době pracují na stavbě celkem tři pracovní čety. Jedna řeší pokládku kanalizace od ulice Rooseveltova směr Čáslav, druhá od této ulice směrem na Slatiňany a třetí pokládá a přepojuje vodovodní potrubí,“ říká ředitel společnosti VaK Chrudim Ivo Doskočil. Kromě toho se na stavbě pohybují i pracovníci Vodárenské společnosti, kteří montují odbočky z kanalizace a řeší postupné přepojování na nový vodovodní řád. Nad rámec zadaných prací potom zhotovitel stavby musí postupně řešit i žádosti majitelů přilehlých objektů na výměnu kanalizačních nebo vodovodních přípojek.

„V každém případě je možné říci, že z hlediska dodržovaných termínů realizace akce zatím probíhá stavba podle předpokladu a neregistrujeme žádné zdržení,“ doplňuje Ivo Doskočil.

Na kontrolní den navazovala porada zástupců investora, zhotovitele a města, která řešila další plánované termíny uzavírek.

„V období od 1. do 20. srpna je plánována uzavírka křižovatek Palackého se Škroupovou a Fibichovou,“ informuje místostarosta města Chrudim Jaroslav Trávníček. Po dobu této uzavírky bude přístup k poliklinice umožněn od nádraží a výjezd přes Palackého ulici směrem na Čáslav.

Uzavírka další křižovatky, tentokrát s ulicí Vrchlického, by měla následovat od 21. srpna do 3. září. Uzavření této křižovatky je však podmíněno otevřením křižovatky s ulicí Škroupova.

„Konečně, začátkem září, až se otevře křižovatka s Vrchlického ulicí, je plánováno zahájení prací na rekonstrukci kanalizace v úseku od křižovatky se Škroupovou ulicí směrem na Slatiňany po ulici Obce Ležáků,“ říká místostarosta Jaroslav Trávníček.

Uvedené práce se odehrávají v komplikovaném městském prostředí s četnými historickými návaznostmi, nelze proto vyloučit, že si neočekávané komplikace vynutí změnu nastíněného harmonogramu. O průběhu prací bude město i nadále informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…