Chrudim: Rekonstrukce zpřehlednila a zkultivovala parkoviště u polikliniky

08.08.2015 17:07

Parkoviště u chrudimské polikliniky na Palackého třídě prošlo zásadní proměnou. V rámci rozsáhlých revitalizačních prací programu Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM) došlo po rekonstrukci ulic a chodníků sídliště pod nádražím i na prostor před Poliklinikou Chrudim.

Chrudim: Rekonstrukce zpřehlednila a zkultivovala parkoviště u polikliniky
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Ten byl v minulých letech bolestivým místem frekventované Palackého třídy a ztěžoval zejména provoz před zdravotnickým zařízením. Kvůli nepřehlednému a spíše improvizovanému způsobu parkování také mnohdy nastávaly potíže pro dopravní obsluhu polikliniky.  

„Ač jde o stavbu na cizím pozemku, iniciativa v tomto směru vzešla z radnice. Tristní stav parkoviště a výjezdu z polikliniky bylo zkrátka nutné vyřešit,“ říká místostarosta Jan Čechlovský.

Parkoviště se díky rekonstrukci nejen zpřehlednilo a zkultivovalo, ale došlo i k navýšení garantovaného počtu parkovacích míst. „Za dřívějšího stavu záleželo spíše na slušnosti či dovednosti parkujících řidičů, kolik se na parkoviště vejde vozidel,“ upřesňuje místostarosta Jaroslav Trávníček.

Nyní je tak na parkovišti vyvedeném v zámkové dlažbě vyznačeno 11 parkovacích míst, z toho tři podélné u budovy polikliniky. Vznikla také dvě nová stání pro bezbariérové užívání; jedno pro pohybově postižené a jedno pro vozidlo osob doprovázejících dítě v kočárku. Nově zřízena jsou také vyhrazená stání pro sanitní vozy. Kromě toho se zlepšil i průjezd parkovištěm samotným, koridor pro vozidla je nyní znatelně širší. 

Veškeré práce na rekonstrukci parkoviště přišly na cca 1,4 mil. Kč vč. DPH a realizovala je společnost Matex HK s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…