Chrudim: Stav chodníku v ulici Na Ostrově

07.09.2018 6:33

V pátek 31. srpna proběhlo opakované jednání se zástupci firmy FiberTech s. r. o., Živanice, které se týkalo stavu chodníku v ulici Na Ostrově, vedoucího podél bývalého areálu ČSAD.

Chrudim: Stav chodníku v ulici Na Ostrově
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Firma neoprávněně vstoupila do majetku města a bez povolení zde provedla výkopy pro opravu telekomunikační sítě společnosti CETIN. Následně nesplnila dodatečně nařízené technické podmínky stanovené Odborem investic Městského úřadu v Chrudimi a neuvedla chodník do odpovídajícího stavu.

„Tyto podmínky přitom firma FiberTech obdržela již 25. července,“ upřesňuje informace Kamila Myšková, technička odboru investic, a dodává: „Vzhledem k tomu, že firma dosud na naše výzvy odpovídajícím způsobem nereagovala, podává město Chrudim podnět správnímu orgánu k zahájení správního řízení.“

Na pátečním jednání obdrželi zástupci firmy FiberTech kontakty na firmy, které by byly schopné uvést chodník do odpovídajícího stavu včetně položení nové dlažby. V případě, že firma nebude znovu na výzvy reagovat, zajistí potřebnou opravu město Chrudim s tím, že bude po firmě požadovat odpovídající kompenzaci za vynaložené náklady spojené s uvedením poškozeného majetku do řádného stavu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…