Chrudim: Začíná analýza rizik v Malecké ulici

26.11.2017 13:47

Rada města Chrudimi na svém posledním jednání schválila zahájení realizace projektu „Analýza rizik Chrudim, ul. Malecká – stará skládka odpadů a bývalé sběrné suroviny v přírodní památce Ptačí ostrovy“.

Chrudim: Začíná analýza rizik v Malecké ulici
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Předmětem projektu je provedení průzkumných prací a vypracování analýzy rizik pro území, které bylo ještě v nedávné době využíváno jako sběrna nejrůznějších odpadů. Kromě toho je území historicky tvořeno navážkou zatím neidentifikovatelného materiálu,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský. Sledovaná lokalita se nachází v přírodní památce Ptačí ostrovy, která je zvláště chráněným územím ochrany přírody. Lokalita, v případě prokázání existence ekologické zátěže, představuje možné riziko pro podzemní a povrchové vody.

Město Chrudim připravilo projekt a podalo žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Projekt byl vybrán k podpoře a rozhodnutí o poskytnutí dotace vydá Státní fond životního prostředí v následujících dnech. Koncem listopadu tedy společnost Vodní zdroje Holešov a. s. na základě uzavřené smlouvy zahájí realizaci projektu.

Celkové náklady projektu činí 659.840 Kč, celkové způsobilé náklady činí 616.643 Kč. Dotace bude poskytnuta ve výši 85 % způsobilých nákladů (tj. 524.147 Kč), podíl města je tedy 135.693 Kč. Akce by měla být dokončena v srpnu 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…