Chrudim: Zastupitelstvo schválilo přístavbu a rekonstrukci sportovní haly

04.11.2020 6:32

Zastupitelstvo města Chrudim na svém jednání 2. listopadu 2020 odsouhlasilo I. etapu přístavby a rekonstrukce stávající sportovní haly na Tyršově náměstí.

Chrudim: Zastupitelstvo schválilo přístavbu a rekonstrukci sportovní haly
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

První etapa zahrnuje přístavbu nového víceúčelového sálu a nového zrcadlové sálu, rekonstrukci šaten vč. zprovoznění vstupu z Opletalovy ul., opravu hlavní haly včetně zateplení a rekonstrukci veškerých sítí, a to i pro další etapy. Realizace proběhne od října 2022 do listopadu 2023.

Nový víceúčelový sál bude mít velikost 13,2 × 18,7 m, výšku 8 m. Jeho rozměry umožní umístění např. badmintonového a volejbalového hřiště. Pro pohledové opláštění nové sportovní haly (při pohledu z Opletalovy ulice) je navrženo alkalické lité mléčné stavební sklo. Nadčasový materiál umožňuje dostatečné osvětlení sportoviště, zároveň ale zabraňuje prostupu přímého slunečního záření a splňuje požadavky pro tepelnou i hlukovou izolaci. Pod polopropustnou fasádou prosvítají betonové pilíře ve tvaru obráceného Y, které odkazují na stávající ocelové nosné prvky vybudované v období Transporty Chrudim.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Zastupitelstvo rovněž schválilo priority v rozpočtu v kapitole Odboru investic na následující roky, které počítají s dalšími etapami. V první etapě jde o cca 85 mil. Kč, v druhé o cca 35 mil. Kč a ve třetí o 30 mil. Kč. Pro všechny etapy bude město usilovat o dotace.

Studii proveditelnosti k přístavbě a rekonstrukci haly pro město připravila spol. Projekce CZ s. r. o., Chrudim. Z ní také pocházejí níže přiložené vizualizace. Autorem návrhu je Ing. arch. MgA. et. MgA. Filip Albrecht. Jmenovaná společnost se bude zabývat i další projekční činností k rekonstrukci haly.

Návrh i dle vizualizací pro další etapy počítá s obnovou historického vzhledu části budovy, a to včetně modrozelené kopule. Tyto historizující prvky však ještě budou předmětem dalších debat. Po ukončení projekčních prací se uskuteční představení projektu, kde se veřejnost dozví další podrobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…