Chrudim by chtěla zateplit další školky

06.02.2018 19:05

Rekonstrukce chrudimské Mateřské školy Víta Nejedlého, kterou město připravovalo od roku 2016 a kterou by mělo dojít ke snížení energetické náročnosti budovy školy, se blíží ke svému zahájení. Začít by měla letos na jaře a vzhledem k rozsahu prací bude dokonce na 4 měsíce přerušen provoz.

Chrudim by chtěla zateplit další školky
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Rozsah stavebních prací bude poměrně velký, bude se totiž provádět rozsáhlá oprava elektroinstalace, výměna oken, zateplení a osazení vzduchotechniky do tříd,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček. Stavební úpravy se přitom budou dotýkat obou objektů mateřské školy – kromě školky i jejího hospodářského pavilonu. Celková investice bude činit zhruba 9,5 milionu korun, část z toho se městu podařilo získat z evropských dotací.

Tato školka přitom není jedinou, kterou by měly v blízké době podobné úpravy čekat. Vedení města začátkem tohoto roku diskutovalo o rozpracovaných projektech týkajících se dalších dvou mateřských škol.

„Začali jsme připravovat projekty energetické optimalizace mateřských škol U Stadionu a Strojařů, které si vzhledem ke stáří i charakteru staveb takový zásah rovněž zaslouží,“ upřesňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Objekt Mateřské školy U Stadionu byl postaven v 80. letech, budova v ulici Strojařů pochází dokonce z let šedesátých. Ani jedna ze školek přitom od té doby neprošla žádnou výraznější rekonstrukcí. Navrhovaná opatření jsou v obou případech podobná: zateplení střechy, zateplení obvodových stěn, výměny oken, regulace otopné soustavy a další.

„Chceme projekty dokončit a připravit tak, aby mohly stavební práce začít v příštím roce na jedné školce a v roce přespříštím na té druhé,“ dodává místostarosta Jan Čechlovský. V obou případech bude podle jeho slov město Chrudim usilovat o získání dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…