Chrudim plánuje investice směřující k další úspoře nákladů v objektech

16.05.2017 18:53

Chrudimští radní doporučili zastupitelům schválit pro rok 2017 realizaci a financování celkem 9 drobnějších akcí, které by měly být financovány z Fondu obnovy majetku města.

Chrudim plánuje investice směřující k další úspoře nákladů v objektech
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Naše město má schválenou svoji Energetickou politiku a zaveden Systém managementu hospodaření s energií, a dlouhodobě usiluje o snižování energetické náročnosti a další s tím související kroky. Jejich cílem je nejen snížení nákladů města, ale ve svém důsledku i zvýšení kvality života v našem městě,“ říká starosta města Petr Řezníček.

Proto město Chrudim v polovině loňského roku zřídilo Fond obnovy majetku, který je naplňován z prokazatelných úspor v rámci energetického managementu a také určitým podílem z výnosů z prodeje nepotřebného majetku. Získané finanční prostředky potom slouží výhradně k dalším investicím v oblasti reprodukce majetku. Aktuálně je ve fondu k dispozici částka přesahující 4 miliony korun, pro letošek rozpočet počítá s částkou 1 200 000 Kč.

Většina připravovaných akcí by měla proběhnout v objektech základních a mateřských škol a půjde o investice například do výměny osvětlení, on-line sledování vody, regulace topení nebo nových plastových oken.

„Stojí za to zdůraznit, že všechny tyto investice by měly vést k opatřením, kterými bychom měli dosáhnout dalších energetických a tím i finančních úspor,“ dodává místostarosta města Jan Čechlovský.

Zmíněné investiční akce budou zastupitelé projednávat na svém zasedání v pondělí 22. května 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …