Chrudim připojistí zastupitele a členy výborů a komisí

26.07.2015 8:27

Radní města na svém posledním jednání dne 21. července 2015 schválili dodatek k pojištění odpovědnosti, které má město Chrudim uzavřeno s ČSOB Pojišťovnou, a. s., Pardubice.

Chrudim připojistí zastupitele a členy výborů a komisí
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Pro případ vzniku odpovědnosti za újmu způsobenou v rámci své činnosti jménem města nebo pro město Chrudim budou nově pojištěnými také členové zastupitelstva města a členové výborů a komisí zřizovaných městem,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Stávající pojistné se tímto dodatkem navýší o 43.085 Kč, limit pojistného plnění je 20 mil. Kč se spoluúčastí města ve výši 5.000 Kč. 

Odpovědnost vůči obci či městu, resp. vůči třetím osobám, vyplývá z postavení a funkce zastupitele. V souvislosti se změnou občanského zákoníku, kdy oproti minulosti zastupitel ručí svým majetkem, využily možnosti pojistit své zastupitele již stovky obcí. Členové zastupitelstva, ale i výborů nebo komisí řeší pravidelně řadu záležitostí, ze kterých může vyplývat riziko vzniku škody, ať už se jedná o uzavírání smluv, zadávání veřejných zakázek, výběrová řízení a podobně.

„Pojistka se mj. vztahuje i na pokuty od finančních úřadů, náklady na právní ochranu a trestní stíhání. Nevztahuje se ale samozřejmě na škody způsobené úmyslně“, doplňuje starosta Petr Řezníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…