Chrudim získala do své průmyslové zóny dalšího investora

10.08.2021 18:01

Město Chrudim úspěšně získalo pro svou průmyslovou zónu dalšího investora. Svým podpisem smlouvy potvrdili zástupci společnosti Stavební huť Slatiňany, spol. s r.o. odkoupení pozemku v Průmyslové zóně Chrudim–západ pro své provozy.

Chrudim získala do své průmyslové zóny dalšího investora
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Každý nový investor je pro Chrudim velmi cenným, v tomto případě však dvojnásob – společnost Stavební huť Slatiňany do naší průmyslové zóny přesouvá nejen výrobu, ale také ostatní činnosti, jako je vývoj, projekce, marketing, obchod a podobně,“ říká starosta města František Pilný.

„Pro Chrudim jsme tedy získali firmu s vysokou přidanou hodnotou. To je směr, který bychom měli podporovat především, a to nejen na regionální úrovni. Benefity jsou jasné: kvalifikovaní zaměstnanci, vyšší mzdy, vyšší kupní síla a tak dále. Chrudim z toho může mít jenom prospěch,“ dodává starosta Pilný.

„Zájem o pozemky v naší průmyslové zóně je veliký, což mne pochopitelně velice těší. Průmyslová zóna se nám tak utěšeně zaplňuje a přináší další pracovní příležitosti. Co více si přát?“ říká místostarosta Petr Lichtenberg.

Pozemek o výměře 5 203 m2 přišel zájemce při kupní ceně ve výši 650 Kč/m2 celkově na 4 092 195,50 Kč včetně DPH. K prodeji pozemku svolilo na svém březnovém jednání zastupitelstvo města.

„Doufáme, že zde najdeme dobré podmínky pro naše podnikání a další rozvoj firmy. Věříme, že lokalitu jsme vybrali správnou, s veškerou potřebnou infrastrukturou. Přesun do Chrudimi je pro nás významnou změnou a doufáme, že v Chrudimi vydržíme přinejmenším dalších 30 let,“ uvedl David Dohnal, jednatel společnosti Stavební huť Slatiňany, spol. s r.o.

Společnost Stavební huť Slatiňany, spol. s r.o. s třicetiletou tradicí se zabývá technologiemi vodohospodářských staveb, realizuje projekty zahrnující mj. technologické vystrojení nových městských a průmyslových čističek odpadních vod, rekonstrukce a intenzifikace již fungujících čistíren, vystrojení čerpacích stanic odpadních vod, vodojemů a úpraven vod a podobně. Vyrábí taktéž atypické zámečnické konstrukce nejen pro vodohospodářské účely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…