Cyklotour Na kole dětem s Josefem Zimovčákem projela i Hodonínem

11.06.2017 0:00

Stopadesátičlenný peloton v čele s mnohonásobným mistrem světa v jízdě na vysokém kole Josefem Zimovčákem vjel v pátek po dvanácté hodině do Hodonína. Nešlo však o závod ale o devátou etapu veřejné cyklotour Na kole dětem na podporu onkologicky nemocných dětí. Mezi účastníky byl i uznávaný chirurg Pavel Pafko.

Cyklotour Na kole dětem s Josefem Zimovčákem projela i Hodonínem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Cyklotour Na kole dětem pořádá Nadační fond Josefa Zimovčáka osmým rokem. Podle jeho zakladatele má projekt smysl už proto, že zpočátku jezdilo v pelotonu dvacet až třicet lidí a ročně se vybralo 250 tisíc korun, nyní se během deseti etap přidá sedm až osm tisíc cyklistů a výtěžek přesahuje milion a půl.

Cyklotour měla v pátek půlhodinovou zastávku na Masarykově náměstí v Hodoníně. Odstartovala prologem 31. května v Ústí nad Labem, předposlední devátá etapa vedla z Otrokovic přes Hodonín do Mikulova, cíl trasy napříč republikou dlouhé 1205 kilometrů je 10. června v Rouchovanech na Třebíčsku.

Projekt vznikl v roce 2010 a cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Zaměřuje se hlavně na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů pro děti. Spolupracuje s občanským sdružením Haima a nadačním fondem Krtek, které podporují dětské onkologické kliniky v Praze a Brně. Součástí projektu je i veřejná sbírka. Bližší informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…