Děčín: Dvě místa ve městě zkrášlují cibuloviny

18.04.2022 12:33 | Tisková zpráva

Hezký pohled se letos na jaře nabízí obyvatelům Děčína na rozkvetlé květiny. Narazit na ně můžete na dvou místech: v ulici Předmostí a v ulici Hankova. Město je nechalo strojově vysázet loni na podzim.

Děčín: Dvě místa ve městě zkrášlují cibuloviny
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Inspiroval mě k tomu můj dávný pobyt ve Velké Británii, kde v jarním období v parcích v trávě krásně kvetly květiny,“ popisuje prvotní nápad náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS). „Další dobrá věc se povedla, poděkování patří všem, kteří se na této akci podíleli,“ dodává.

V ulici Předmostí byly vysázeny narcisy kultivar ´Kit Narcissus´. Pro směs ‚Kit Narcissus‘ je číslo dvanáct klíčovým slovem. Směs je sestavena z 12 různých odrůd narcisů a kvete minimálně 12 týdnů. A mnoho potěšení poskytne po dobu nejméně 12 let. V ulici Hankova byla vysázena směs ´Prima Bella´. Je to velmi veselá směs tulipánů a narcisů, s množstvím barev a tvarů, která příznivě ovlivní náladu, kvete po dobu 8 týdnů.

„Mou prioritou je mít zelenější a pestřejší město, v plánu proto máme další lokality, chceme zvelebit například kruhové objezdy,“ dodává Tomáš Brčák.

Květiny ve městě podporují nejen dobrou náladu při pohledu na barevné a voňavé záhony, ale také zvyšují biodiverzitu veřejného prostoru, umožňují vnímat přírodu zblízka. Výsadba je přínosem pro probouzející se čmeláky, včely a motýly. Záhon z cibulovin poskytuje hmyzu potravu v podobě pylu a nektaru a životní prostor. Výsadba cibulovin umožní přibývání hmyzu v městském prostředí a následně přitahování dalšího hmyzu, ptáků, ježků a dalších hmyzožravců. Výhodou výsadby do trávy je i to, že samotný prostor nevyžaduje zvláštní údržbu, po odkvětu se normálně poseká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…