Děčín: Po Labském nábřeží se začne jezdit v pondělí 6. září

07.08.2021 9:45

Labské nábřeží zůstane uzavřeno pro osobní i autobusovou dopravu o pouhé tři pracovní dny déle, než se původně plánovalo. Provoz zde bude obnoven v pondělí 6. září.

Děčín: Po Labském nábřeží se začne jezdit v pondělí 6. září
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Vzhledem k tomu, že byla stavba velmi technicky náročná a zhotovitel navíc narazil při výkopových pracích na pískovcový masiv, který bylo nutné odstranit, jsem rád, že došlo jen k nepatrnému posunutí termínu úplné uzavírky,“ říká Tomáš Brčák s tím, že po celou dobu město pravidelně komunikovalo se zhotovitelem stavby a snažilo se, aby byl termín prací dodržen. V případě, že by se práce protáhly na delší dobu, nemohlo by Ředitelství silnic a dálnic zahájit opravu Nového mostu, jehož současný stav trápí řidiče.

„Iniciovali jsme celou řadu jednání proto, aby tyto stavby byly koordinovány, protože jejich souběh by zcela jistě způsobil kolaps dopravy ve městě. Díky aktivitě města se podařilo najít optimální řešení a opravy mostu začnou až poté, co bude Labské nábřeží průjezdné,“ doplnil Tomáš Brčák.

Rekonstrukce více než sto let starého vodovodu a kanalizace na Labském nábřeží byla několikrát odložena, avšak kvůli hrozícím haváriím bylo nutné práce realizovat co nejdříve. Investorem akce je Severočeská vodárenská společnost, práce provádí firma REKULTIVACE Ústí nad Labem. „Přívalové deště, které jsme nedávno v Děčíně zažili, nám ukázaly, že je velmi důležité mít kanalizaci v takovém stavu, aby tomuto nepříznivému počasí odolala,“ vysvětlil Tomáš Brčák.

Z důvodu posunutí uzavírky Labského nábřeží dojde k úpravě jízdních řádů MAD, sledujte proto web a FB Dopravního podniku města Děčína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …