Děčín vysadí Strom svobody

20.10.2018 20:06

Město ke stému výročí republiky vysadí Strom svobody. Slavnostní akt se uskuteční 22. října od 15 hodin pod zámkem nedaleko sochy Dr. Miroslava Tyrše (směr od Zámecké ulice).

Děčín vysadí Strom svobody
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Lípu zajistila Československá obec legionářská, samotnou výsadbu a následnou péči statutární město Děčín. Akce se zúčastní také děčínští skauti a zazpívá zde Pěvecký sbor Gymnázia Děčín.

V období, které ohraničuje Den stromů 20. října a Den vzniku samostatného československého státu 28. října, se stovky komunit napříč republikou zapojí do unikátního celonárodního happeningu. V rámci takzvaných Dnů pro Stromy svobody budou obce, školy, spolky i jednotlivci sázet lípy a další druhy na oslavu vzniku samostatného státu. V kampani Nadace Partnerství se aktuálně počítá s vysazením více než 1200 dřevin, jen v Ústeckém kraji proběhne nejméně čtyřicet veřejných akcí.

Jedná se o vyvrcholení stejnojmenné celoroční kampaně, která vedle mapování a ošetřování historických stromů navazuje na tradici stromkových slavností založených za období první republiky. Do kampaně se veřejnost může stále zapojit prostřednictvím webu ZDE, kde lze do digitální mapy zanést plánovanou nebo již uskutečněnou výsadbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…