Děčín zakázal veškerý hazard na území města

02.12.2019 15:03

Město Děčín zakázalo na svém území provozování veškerých hazardních her. Nová vyhláška začne platit 6. prosince 2019. Kasina, která mají vydanou platnou licenci, mohou s provozem hazardních her pokračovat až do vypršení platnosti již vydaných povolení.

Děčín zakázal veškerý hazard na území města
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Na území města Děčína je v současné době osm kasin, poslední z nich skončí s provozem hazardních her v květnu 2022. Pro rozpočet města to bude znamenat postupný pokles příjmů až do výše cca 30 milionů korun ročně.

„Cílem této vyhlášky je zamezit společenským rizikům vyplývajícím z provozování hazardních her, jako je například lichva, krádeže či loupeže. Hazardní hry mají také škodlivý vliv na jejich účastníky a jejich rodiny,“ vysvětluje zákaz hazardu primátor města Jaroslav Hrouda a dodává: „Neustále se rodí noví hráči, čemuž chceme tímto zabránit. Pokud nebudou mít v Děčíně kde hrát, je to dobrá prevence,“ dodal primátor.

Schválená vyhláška zakazuje provozování hazardních her typu bingo, technická hra a živá hra. Turnaje malého rozsahu, tj. karetní hra vyřazovacího typu, při němž je počet účastníků předem určen a vklad jednotlivého účastníka hry do jednoho turnaje nesmí převýšit 500 korun za 24 hodin, jsou z tohoto zákazu vyjmuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…