Diakonie udělovala ocenění nejlepším pečovatelům a pečovatelkám roku 2011

05.12.2011 21:13

Ocenění Pečovatelka roku a Pečovatel roku 2011 udělilo dnes Středisko křesťanské pomoci Českobratrské církve evangelické v Praze ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR deseti obětavým ženám a mužům. Komise odborníků ze sociální oblasti vybírala na základě nominačních dopisů a na základě vlastních výpovědí nominovaných.

Diakonie udělovala ocenění nejlepším pečovatelům a pečovatelkám roku 2011

    Naše společnost náročnost tohoto povolání příliš nevnímá a nedoceňuje, proto chceme popřát pozornosti této profesi prostřednictvím ocenění několika z nejlepších pracovníků," říká Libuše Roytová, ředitelka Diakonie ČCE - SKP v Praze. Ocenění byla letos udělena už poosmé.

„Zdálo by se, že to základní, nám lidem společné - tedy hygiena, nasycení, uklizený domov, společenský kontakt - je téměř u všech lidí stejné a k zvládnutí této práce stačí minimální znalosti," upozorňuje Roytová. Jen člověk vybavený citlivostí, rozhledem, pohotovostí a moudrostí je ale podle ní schopen dobře vnímat to, co se z individuality člověka v těch nejzákladnějších obecných potřebách projevuje.

Jednou z oceněných byla také pečovatelka Zuzana Gedeonová z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 získalo ocenění už sedmkrát.

Svoji „kandidátku" doprovodil na slavnostní vyhlášení výsledků v prostorách Novoměstské radnice zástupce starosty MČ Prahy 5 a radní pro sociální oblast Petr Lachnit (ČSSD).

JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty MČ Praha 5

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Klikarová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…