Do Frýdku-Místku zavítají nablýskaní veteráni, vyhrávat k tomu bude jazz

24.07.2017 11:31

Statutární město Frýdek-Místek bude jednou ze zastávek moravské etapy Beskyd rallye, která se řadí k největším setkáním historických vozidel na Slovensku, v Čechách a střední Evropě. V pátek 28. července od půl třetí do pěti hodin dorazí její účastníci na frýdecké Zámecké náměstí. K vidění zde bude na sto šedesát historických vozidel i motorek.

Do Frýdku-Místku zavítají nablýskaní veteráni, vyhrávat k tomu bude jazz
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Letošní ročník se již tradičně uskuteční na mezinárodní úrovni. „Kromě posádek z Čech a Slovenska očekáváme soutěžící z Francie, Německa, Polska, Belgie a Rakouska,“ uvedla mluvčí Beskyd rallye Erika Mošková. K vidění budou vozidla značek Praga Alfa, Tatra, Aero, Chrysler, Minerva AF, ale také Ford, Mercedes, Citroën, BMW, Jaguar ale také například motorky Indian Chief nebo Harley Davidson sidecar.

„Akce podobného typu jsou velmi atraktivní a vyhledávané. Letošní zastávka Beskyd rallye bude navíc zpestřením městské akce Jazz ve městě. Na náměstí tak bude v pátek odpoledne opravdu živo. Nablýskané veterány a jejich posádky oděny často do dobového oblečení vytvoří příjemnou atmosféru, kterou od tří hodin podtrhne koncert místního Silesian Dixie Bandu hrajícího tradiční jazzové hity,“ láká na akci náměstek primátora Karel Deutscher.

Program Jazzu ve městě vyvrcholí v pátek večer na nádvoří frýdeckého zámku, kde od osmi večer zahraje Pražský Big Band Milana Svobody a Jazz kvartet Jiřího Stivína.

Více informací o akci Jazz ve městě ZDE

Program Jazz ve městě ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…