Do Plzně přijíždí stále více turistů

17.11.2014 19:16

Podle Českého statistického úřadu se počet turistů přijíždějících do Plzně za první tři čtvrtletí letošního roku zvýšil o 10 % v porovnání se stejným obdobím uplynulého roku. Přičemž údaje ČSÚ zachycují pouze ty turisty, kteří v plzeňských hromadných ubytovacích zařízeních stráví alespoň jednu noc.

Do Plzně přijíždí stále více turistů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zvýšil se také počet nocí, a to o 17 %. V případě cizinců se od začátku roku jedná dokonce o 19% meziroční nárůst v počtu přenocování. Z celkem 340 tisíc nocí strávili 203 tisíc nocí v Plzni zahraniční turisté.

Ze statistik vyplývá, že ve srovnání s výsledky za první tři čtvrtletí letošního a minulého roku za celou Českou republiku, která spíše stagnovala, se jedná především o lokální úspěch. „Plzeň jako město výrazně táhne dynamiku návštěvnosti celého kraje. V případě zahraničních hostů se trend v souvislosti s přípravami na Evropské hlavní město kultury očekával, ale překvapující pro nás je optimistický vývoj u domácích návštěvníků,“ říká Zdeněk Lejsek z oddělení statistiky cestovního ruchu Českého statistického úřadu.

„Podle aktuálních informací z plzeňských hotelů trend zvyšující se návštěvnosti pokračuje a začínají se plnit i rezervace na rok 2015, což je pro nás dobrý signál v souvislosti s naplněním cílů projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015,“ vysvětluje první náměstek primátora Martin Baxa, do jehož kompetence spadá oblast cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…