Do nového pavilonu ZŠ a ZUŠ Líbeznice zpodobňujícího Sluneční soustavu usedne 240 žáků

04.09.2015 14:30

První školní den se otevřely dveře nově postaveného pavilonu prvního stupně zákůladní školy v Líbeznicích. Do lavic zde usedlo 240 dětí a školáků z Líbeznic a okolních obcí.

Do nového pavilonu ZŠ a ZUŠ Líbeznice zpodobňujícího Sluneční soustavu usedne 240 žáků
Foto: Líbeznice-ZŠ-Prominecon
Popisek: Líbeznice-ZŠ

Škola tak novým objektem navýší svou kapacitu na 840 žáků. Novostavba pavilonu je umístěna v zahradě základní školy a svým urbanistickým konceptem a nabízenými funkcemi obohacuje stávající areál.

Návrh architekta Adama Halíře z ateliéru Projektil architekti s. r. o. úspěšně zrealizovala stavební společnost PROMINECON CZ a.s. Nová budova, jejíž stavba započala téměř před rokem a trvala přesně 304 dní, slouží od 1. září  v dopoledních hodinách především školákům, odpoledne budou prostory určeny pro družiny, večer lze vnitřní prostory využít pro klubová setkání, přednášky, workshopy nebo koncerty Základní umělecké školy. „Nová budova vytváří krásný prostor pro první kroky dětí ve škole.

Zároveň, je díky originálnímu architektonickému návrhu v našem společném veřejném prostoru o jednu užitečnou a zároveň kvalitní stavbu víc,“ říká starosta obce Líbeznice Martin Kupka. Pavilon školy, který je energetický velmi úsporný, je vytápěn geotermální energií, která je vedena do vnitřku budovy tepelně aktivovanou železobetonovou nosnou konstrukcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…