Domažlice: Dotace může pomoci s rekonstrukcí Vojtěchovy ulice

07.01.2021 9:38

Maximálně 60 procent z uznatelných nákladů by mohla pokrýt dotace z ministerstva pro místní rozvoj, o kterou zažádá město Domažlice v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí Vojtěchovy ulice.

Domažlice: Dotace může pomoci s rekonstrukcí Vojtěchovy ulice
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Očekávaná cena dle projektu je 11,5 milionu korun, uznatelné náklady jsou zhruba ve výši 7 milionů korun, dotace by tak mohla pokrýt náklady cca 4 mil. Kč.

S podáním žádosti o dotaci na MMR ČR v rámci dotačního titulu "Podpora obnovy místních komunikací" souhlasili domažličtí zastupitelé. Na svém posledním jednání také schválili předfinancování projektu z mestského rozpočtu.

Při celkové rekonstrukci se počítá s renovací parkovacích míst a vybudování nových, opravou chodníků a úpravou veřejné zeleně.

Město již má pravomocné stavební povolení, projekt byl pozastaven kvůli napjatému rozpočtu v souvislosti s nástupem koronavirové krize v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…