Domažlice: Služba pro sluchově postižené bude rozšířena

07.03.2021 15:59

Služba „Infolinka s online přepisem řeči pro osoby se sluchovým postižením", která je k dispozici na webu domažlického městského úřadu, je nově rozšířena o unikátní funkci „text to speech" během hovoru.

Domažlice: Služba pro sluchově postižené bude rozšířena
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Tato nová funkce umožní využít službu i osobám se zhoršenou srozumitelností řeči či její úplnou ztrátou. Uživatel služby bude nově moci svůj dotaz vepsat do speciálního řádku, dotaz bude následně automaticky přečten syntetickým hlasem zaměstnanci úřadu a mluvená reakce úředníka je přepsána profesionálním přepisovatelem do textové podoby.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Uživatel služby si tedy může vybrat, zda bude komunikovat mluvenou češtinou či psanou formou. Odpověď zaměstnance úřadu mu bude vždy doslovně přepsána profesionálními přepisovateli, kteří dosahují rychlosti přes 500 úhozů za minutu.

"Dosud službu využilo několik desítek občanů se sluchovým postižením. Jde o významnou pomoc lidem s handicapem, další možnost, jak úřad přiblížit postiženým občanům. Jsem moc ráda, že do konce března určitě poběží dál, protože stávající situace je složitá pro zdravé lidi, natož pro lidi s jakýmkoli omezením,“ konstatuje Ilona Jelínková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Výše zmíněnou inovaci připravil provozovatel služby - sociální podnik Transkript online k letošnímu Světovému dni sluchu, který připadá na 3. března. Právě od tohoto data je novinka k dispozici.

Infolinka s online přepisem řeči je zájemcům k dispozici ZDE nebo přímo z titulní strany webu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…