Domažlice: Úspory při nočním osvětlení budov ve městě

22.09.2022 12:59 | Tisková zpráva

Osvětlení některých veřejných budov v Domažlicích bude omezeno. Jde o reakci na energetickou krizi vyvolanou válkou, kterou vede Rusko vůči Ukrajině.

Domažlice: Úspory při nočním osvětlení budov ve městě
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

"I když má město ještě do konce roku vysoutěženy příznivé ceny za dodávky elektrické energie, přistoupilo už po Chodských slavnostech ke zkrácení nočního osvětlení Kulturního centra Pivovar na dobu od 21 do 24 hodin,“ zmínil místostarosta Stanislav Antoš.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Nyní dochází k dalšímu omezení, tento objekt nebude večer a v noci nasvícen vůbec. ,,Opět se s tím počítá na adventní a vánoční dobu,“ doplnil místostarosta.

Na domažlickou věž svítí v noci úsporné reflektory, ty tak prozatím zůstanou v provozu. Dva energeticky náročnější pak zajišťují osvětlení brány, tam dojde k výměně za úspornější typ.

"Tato úsporná opatření nejsou v nynější energetické krizi rozhodující, ale také nejsou jen symbolická. Zhruba stejně může s úsporami energií pomoci každý z nás tím, že nenechá zbytečně svítit elektrické světlo v práci nebo doma. Stávající situaci jsme si sami nevybrali, stejně jako nikdo z nás nevyhodil do povětří muniční sklad ve Vrběticích, nikdo z nás z trolích farem neútočí na počítačové sítě našich nemocnic a státních institucí, nikdo z nás nevraždí své sousedy, nevydírá Evropu dodávkami a cenami energií a třetí svět hladem,“ uzavřel místostarosta Antoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…