Dvaadvacátá mikulovská „dílna“ je doménou malířů

04.08.2015 12:34

Dvaadvacátý ročník Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“ jde do finále. Od 11. července, kdy byl zahájen, tvoří výtvarníci v prostorách mikulovského zámku svá díla, aby je mohli v sobotu 8. srpna představit veřejnosti na slavnostní vernisáži.

Dvaadvacátá mikulovská „dílna“ je doménou malířů
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

Kurátor letošního ročníku Oldřich Tichý společně s teoretikem Ivanem Neumannem pozvali na Moravu české výtvarníky, malíře Mikoláše Axmanna, Martina Čadu, Luďka Filipského, Vladimíra Franze a slovenského fotografa Petera Župníka. Společně s nimi má možnost tvořit i student, mikulovský rodák František Zelinka, který je v roli asistenta sympozia.

„Po zralé úvaze jsme s Ivanem Neumannem vybrali sestavu umělců, kteří mají v hlavě nejenom skvělé nápady a představy, ale dokážou je hlavně zrealizovat, a to na skvělé úrovni. Nechtěl jsem, aby byli jen centrálně z Prahy, takže jsme vybírali napříč celou Českou republikou i za jejími hranicemi. A povedlo se. Jen jsme nemohli kvůli rekonstrukci zámecké zahrady pozvat sochaře, ale máme tu skvělé malíře, grafika, fotografa. Je se na co těšit,“ řekl při slavnostním zahájení kurátor Oldřich Tichý.

Slavnostní vernisáž 22. ročníku MVS „dílna“ proběhne na mikulovském zámku v sobotu 8. srpna v 18 hodin. Večer zahraje Juniorband Pohořelice pod vedením Jaroslava Krčmáře. Samotná výstava budu přístupná do 30. září.

Pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“je město Mikulov, hlavním partnerem je Regionální muzeum v Mikulově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…