Dvůr Králové nad Labem: Asistenti prevence kriminality se osvědčili. Strážníkům pomáhají již 3 roky

06.01.2019 17:56

Městská policie Dvůr Králové nad Labem (MPDK) od září roku 2015 zaměstnává asistenty prevence kriminality (APK). Ti se podílejí na zvyšování bezpečnosti ve Dvoře Králové nad Labem. Díky tomuto projektu získalo práci již třináct lidí, aktuálně jsou obsazena čtyři místa z možných pěti schválených.

Dvůr Králové nad Labem: Asistenti prevence kriminality se osvědčili. Strážníkům pomáhají již 3 roky
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„Jsem velmi rád, že MPDK získala dalších pět pracovních míst, díky nimž se daří v rámci prevence kriminality zvyšovat bezpečnost v našem městě. Zároveň jsme těmto lidem, kteří z jakýchkoliv důvodů nemohli dlouhodobě najít práci, mnohdy pomohli vyřešit tíživou životní situaci a ještě od nás při odchodu získali reference pro další možné pracovní uplatnění,“ říká Jan Štípek, ředitel MPDK.

Asistenti prevence kriminality, které poznáte i podle žlutých reflexních vest s nápisem, jsou tak nedílnou součástí MPDK. Pravidelně např. zajišťují dohled a ostrahu královédvorské pobočky Úřadu práce a zejména v ranních hodinách dohlížejí na bezpečnost přechodů pro chodce. „Díky tomu se nám podařilo ve městě rozšířit počet bezpečných přechodů pro chodce v blízkosti škol,“ upozorňuje Jan Štípek a pokračuje: „Dále vykonávají pochůzkovou činnost v katastru města a doplňují tak hlídkovou činnost městských strážníků. Pravidelně kontrolují možné ohrožené lokality, jako jsou dětská hřiště a nově také v ranních hodinách park Schulzovy sady, a svá zjištění pak předávají buď přímo strážníkům, nebo do aplikace Hlášení závad,“ vysvětluje Jan Štípek.

Na pozici asistenta prevence kriminality, která je z větší části financována Úřadem práce, může být zájemce zaměstnán maximálně dva roky. Od začátku realizace projektu město Dvůr Králové nad Labem získalo na dotacích na APK více než 2,5 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…