Dvůr Králové nad Labem: Město prodalo pozemky v průmyslové zóně Zboží společnosti Karsit Automotive

08.09.2018 8:36

Zastupitelé města Dvůr Králové nad Labem schválili na svém zasedání ve čtvrtek 6. září 2018 prodej pozemků v průmyslové zóně Zboží.

Dvůr Králové nad Labem: Město prodalo pozemky v průmyslové zóně Zboží společnosti Karsit Automotive
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Za pozemky o výměře cca 11,5 ha zaplatí společnost Karsit Automotive, s. r. o., sjednanou kupní cenu 17,9 mil. Kč. Vzhledem k tomu, že společnost již zaplatila zálohu 1 mil. Kč, město Dvůr Králové nad Labem obdrží doplatek ve výši 16,9 mil. Kč.
„Završily se tak více než dva roky tvrdých jednání, která byla s příchodem nového investora do města spojena. Chci ještě jednou poděkovat zastupitelům, že i díky nim se to obrovské množství práce povedlo pozitivně zúročit,“ říká starosta Jan Jarolím.

Podle jeho slov má nyní Dvůr Králové nad Labem jedinečnou příležitost ke svému dalšímu rozvoji. „Majitel společnosti, pan František Řípa, od začátku deklaruje, že chce ve Dvoře Králové nad Labem postavit moderní továrnu na autodíly s robotizovanými pracovišti, kde vytvoří zhruba 300 pracovních míst. Jedná se investici v řádu miliard korun, která je významná nejen pro město, ale také pro celý region, potažmo pro Královéhradecký kraj,“ podotýká starosta Jan Jarolím a dodává: „Vážím si přístupu pana Řípy, který přes všechny komplikace, jež zahájení výstavby provázejí, od svého záměru neustoupil a již nyní se rozhodl pozemky od města odkoupit.“

Smlouva o převodu nemovitosti bude podepsána v následujících dnech.
Průmyslovou zónu ve Zboží nabízelo město Dvůr Králové nad Labem od roku 2006 a za tu dobu se o ni zajímaly zhruba tři desítky potenciálních investorů. Realizace jejich záměrů však narážela na skutečnost, že půda nebyla vyňata ze zemědělského půdního fondu, terén je zvlněný a k zóně nebyly přivedeny inženýrské sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…