Dvůr Králové nad Labem: Na městském hřbitově přibyly budky pro ptáky, nově jsou nainstalovány také ve Strži

20.02.2020 15:00

Město Dvůr Králové nad Labem dlouhodobě podporuje ochranu ptactva a v této aktivitě pokračuje i v roce 2020. Pracovníci specializované firmy tak pro usnadnění hnízdění ptactva v městském prostředí v uplynulých dnech nainstalovali dalších 18 budek. Zatímco v lokalitě městského hřbitova přibylo osm sýkorníků, deset jich bylo umístěno ve Strži.

Dvůr Králové nad Labem: Na městském hřbitově přibyly budky pro ptáky, nově jsou nainstalovány také ve Strži
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Jedná se o novou lokalitu s vhodnými podmínkami pro umístění těchto umělých úkrytů a s předpokladem zahnízdění ptactva,“ vysvětluje Milan Šimek, vedoucí odboru životního prostředí na Městském úřadě Dvůr Králové nad Labem.

Za instalaci nových budek a za pravidelnou kontrolu a čištění všech dosud umístěných úkrytů pro ptáky a netopýry zaplatí město v roce 2020 necelých 20 tisíc Kč.

Město Dvůr Králové nad Labem začalo hnízdění ptactva i netopýrů aktivně podporovat v roce 2018. V současné době je v osmi lokalitách města (městský hřbitov, park Schulzovy sady, nábřeží Jiřího Wolkera, dopravní hřiště, Podharťský rybník, Malý Berlínek, Rašínovo náměstí a Strž) nainstalováno 98 budek – většinou sýkorníků, dále špačníků, kalousovníků a netopýrníků. V loňském roce byla celková obsazenost budek již téměř 75 %, v oblasti městského hřbitova dokonce 100 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…