Dvůr Králové nad Labem: Od ledna bude ve městě jezdit nový autobus hromadné dopravy

03.01.2021 19:03

Na komfortní cestování se mohou těšit občané ve Dvoře Králové nad Labem, kteří využijí služeb hromadné dopravy.

Dvůr Králové nad Labem: Od ledna bude ve městě jezdit nový autobus hromadné dopravy
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Od ledna bude v ulicích města jezdit nový bezbariérový autobus pro 38 cestujících (15 míst k sezení), vybavený vizuálním i akustickým informačním systémem pro signalizaci zastávek, USB zásuvkami pro možnost dobíjení mobilních zařízení a bezplatným wi-fi připojením. Nechybí ani nezávislé topení a klimatizace prostoru pro cestující. Autobus bude snadné identifikovat, zdobí ho výrazná grafika, která odkazuje na turistické zajímavosti a tradice Dvora Králové nad Labem.

Autorem grafického návrhu je královédvorský výtvarník Jiří Holan, dodavatelem polepu firma Spyron. Na finální podobě grafiky, která je inspirována vizuálem turistického portálu města, spolupracovala také pracovní skupina pod vedením místostarostky města Alexandry Jiřičkové. Druhý nový autobus, tentokrát pro 70 cestujících (34 míst k sezení), bude nasazen přibližně od března 2021. Novým dopravcem, který bude ve Dvoře Králové nad Labem zajišťovat městskou autobusovou dopravu, bude od 1. ledna 2021 společnost KAD, spol. s r. o., Vrchlabí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…